Uleiul de macadamia, benefic pentru piele si par

Uleiul de macadamia, obtinut din fructele arborelui omonim originar din Australia, este recomandat pentru folosirea zilnica in ingrijirea pielii, dar si in tratamente pentru parul uscat, informeaza un comunicat. Macadamia este un arbore originar din Australia. Nucile de macadamia au miezul dulce, foarte placut si sunt din ce in ce mai apreciate ca delicatese in gastronomie. Uleiul este obtinut prin presarea la rece a nucilor, este non gras si patrunde rapid in piele. Popularitatea uleiului de nuci de macadamia provine din faptul ca are cea mai mare cantitate de acizi grasi mononesaturati dintre toate uleiurile presate la rece folosite in cosmetica. Ulei de macadamia este unul dintre uleiurile de plante rare, care contin cantitati mari de acid palmitoleic, care se aseamana sebumului (grasimea produsa in mod natural de pielea omului, pentru protectie). Este un emolient excelent si deosebit de bun pentru tenul uscat si matur, dar si hidratant pentru toate tipurile de piele. Concentratia mare (21%) de acid palmitoleic, dar si cea de acid oleic (58%) ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii – reduce aparitia ridurilor fine, atunci cand este utilizat in masajul facial. Mai mult decat atat, uleiul de macadamia are un efect revigorant asupra pielii si ajuta la prevenirea bolilor de piele. Datorita efectului regenerant, poate fi folosit cu succes la tratarea cicatricelor, a ranilor minore, calmeaza arsurile solare, ofera protectie impotriva actiunii nocive a soarelui si a altor afectiuni ale pielii. Uleiul de macadamia este potrivit si pentru tratarea parului uscat, vopsit sau permanent, folosit ca masca.
 

Galerie foto


Parerea ta ne intereseaza!

Written by Paul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Brasov National Economic College Andrei Barseanu

Biserica romanocatolica Sfintii Petru si Pavel Monument baroc din Brasov